Sunday 16 March 2008

The perfect Grande Finale!

På tal om alla slut så måste jag berätta om dagens festiviteter. Jag och min gourmet-väninna begav oss till the Old Market i Hove redan vid halv-elva snåret imorse för att se en konsert med the Chilingarian Quartet. Vi bjöds på Haydn, Shostakovich och Beethoven... Numero två var tyvärr en besvikelse som jag och Miss R döpte till 'the nightmare' medan vi åtnjöt ett glas sherry i intervallen efter att de monotona tonerna fortsatte dominera våra tankar. Det var inte ett stycke för en kvartett helt enkelt - så osynkroniserat och lite smått falskt. Nej, det var bättre på den gamla goda tiden. Hur som helst, jag spenderade näst intill hela konserten i tankar om mat; vi hade ju ändå bestämt oss för att angripa stadens delikatessdiskar efter konserten.

Tyvärr så var vädret inte på våran sida denna dag så vi beslöt oss för att begränsa våra inköpsställen till Waitrose - den lyxigaste utav lyxiga mataffärer på engelsk mark. Yummie. Planen var dock noga utarbetad många månader i förväg. Ekonomer som vi är tänkte vi, varför betala runt 600 kronor för en vitvinslunch på restaurang när man kan inhandla de allra lyxigaste varorna på Waitrose som en singel student aldrig annars har råd med? Oh what a perfect rationale for a seven hour (?!) long lunch in Miss R's kitchen!!! Without further due, I give you the perfect Grande Finale lunch menu:

Kiln roasted salmon, lemon and horseradish terrine with herb dressing

~~~

Pumpkin and pine nut fiorelli (fresh pasta) with a sage infused oil and shavings of parmesan

~~~

Selection of cheeses including St Marcellin and organic goats cheese

~~~

Bonne Maman Tarte Tatin with Madagascar Vanilla ice cream

All served with a range of breads to suit each course (a particular favourite was the pecan and date cob) as well as organic white wine. Oh look, I even swapped language in all the excitement!? Anyways, wonderful. I recommend it to everyone to think twice next time you are about to step into a restaurant for a late afternoon lunch...

1 comment:

TYRA Hallsénius Lindhe said...

Din lilla gotteråtta, vilken menu!